21 Ağustos 2009 Cuma

YENİDEN EZOGELİN ÇORBA ! 2009

Evet evet,resim aynı resim!
2005 Ekim ayında yine bir Ramazan ayı başlangıcında yayınlanan tarif...

Tarifi tekrar gündeme getiriyorum çünkü;

Çünkü bu tarife YİNE bir yorum gelmiş bugün ADSIZ , ADI SANI OLMAYAN BİRİNDEN.

Ama adı bile olmayan bu kişi pek bir küstah pek bir terbiye sınırlarını aşan, hatta ve hatta hakaret ederek devam etmiş, o sığ beyniyle, kendince eğlenerek.

Ama görmez ki yaptığı cahilliğini !

Görebilseydi eğer BU ÇORBANIN HEBA OLMADIĞINI DA pek güzel anlardı!
Oradaki yorumların ne anlattığını anlardı CAHİL OLMASAYDI EGER...

Söyleyeceğim çok şey var bu saygısız ve de cahillik kokan yorum hakkında lakin susmaya gayret ediyorum.

Bizi gerçekten takip edenler bilirler ki;

Biz hiç bir zaman ne Zeynep ne de ben işin gösteriş kısmında yer almadık.
İlginç olmak için çırpınmadık.
Yarışmadık.Neysek o olduk.

Anne,teyze,abla,Şerife teyze,Ayşe abla 'nın tarifleriyle sayfalarımızı da doldurmadık! Bizzat emek verdik yaptık...

Denemediğimiz bir şeyi yayınlamadık, kendi yapmadığımız tarifleri biz yapmışız gibi de yapmadık.

Güzel olmayana da Güzel demedik, kandırmadık!


Hem gece gündüz çalıştık, hem ailemize vakit ayırıp hem çocuğumuza da baktık hem de evimizde yemeklerimizi yapıp vaktimiz elverdiğince sevgili dostlarla naçizane paylaştık ki faydamız olabilirse ne ala diye.

Gönülden yapılan sevgiyle sunulan bir hobidir bizim için.
Kar amaçlı yapmadık, şakır şakır da reklamlar almadık.( ki alabiliriz de ! )

Oldukça yoğun, koşturmalı ve zahmetli geçen hayatımızın içinde bu blogda Zeynep ve ben bir nebze nefes aldık, keyif aldık.Yeni dostlar, çok güzel yürekler tanıdık.

Yine bizi gerçekten takip edenler bilirler ki;

Biz bugüne kadar böyle bir yazı da yazmadık.
Onca yersiz yorumlara rağmen sustuk, sataşmalar yapıldı sustuk.
Yorumları sildik.
Arka planda demedik sözler bırakılmadı sustuk bosverdik bu BOS İNSANLARA.

Ve sitemiz Hacklendi, zor kurtardık.

Birilerini birşeyler çok rahatsız ediyor anlaşılan.
Kim-ler olabileceğini yüksek ihtimalle yakaladık!

Ama artık beni de bu durumlar OLDUKÇA RAHATSIZ EDİYOR BİLSİNLER...

Bir daha benzer bir yorum alacak olursak bu sitede,
gereğini yapacağız hiç kuşkuları olmasın!!!...



Ben daha fazla sinirlenmeden ve baş ağrımı arttırmadan bu tatsız yazıyı burada sonlandırıyorum arkadaşlar.

Sözler yerine gidecektir, muhataplarını çok kolay bulacaktır emin olunuz...

Ve Muhteşem Tadıyla :) Ezogelin Çorbasını bir iki ölçü değişimiyle yeniden ağaşıda yayınlıyorum.

Ve hatta yine çokça denenmiş olarak yorum alan tariflerimizden biri olan ET SOTE nin de linkini veriyorum aşağıda.

Zira bu tarife de çokça lüzümsuz yorumlar alıyoruz !Nedense?

Ezogelin Çorba 2005 yayını için tıklayınız,
Et Sote tarifi 2005 yayını için tıklayınız.


Hayırlı Ramazanlar diliyoruz, bereketli geçsin...



Fincan; Türk Kahve Fincanı ölçüsüdür
Et suyu; Dana Bulyon & Kırmızı Et suyudur
Salça; Ben hep ev yapımı salça kullanırım hem domates hem de biber salçası, o yüzden hiç salça türü belirtmek aklıma gelmedi bugüne kadar.
Ama yorumlardan anlıyorum ki belirtmekte fayda var.
Domates ve biber salçası karışık olursa güzel olur.Hele de ev yapımı olursa!


Malzemeler
8 – 10 su bardağı et suyu
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç
Yarım fincan ince bulgur
3 çorba kasığı salça
1 büyük kuru soğan
1 çorba kaşığı un
Sıvı yağ
Karabiber, tuz – Arzu ederseniz biraz kırmızı biber yada pul biber
3 Çorba kaşığı kadar kuru nane ve az kekik

Yapılışı

· Tencerede sıvı yağ ile soğanı kavurun
· 1 çorba kaşığı unu da tencereye koyun, iyice karıştırarak hafifçe pembeleşmesini sağlayın
· 8 bardak et suyunu veya kemik suyunu tencereyi karıştırarak yedirin
· Kaynayana kadar karıştırın
· Temizlenip yıkanmış kırmızı mercimekle pirinci ve bulguru da atın
· Sulandırdığınız kaşık salçayı da koyup karıştırın, mercimekle pirinçler patlayana kadar kısık ateşte pişirin
· Bol kuru naneyi tencereye serperek karıştırın ve servis yapın.

Afiyet Olsun,
Figen

Notlarım:
Bu çorbayı yaparken sık sık karıştırın ziraa bakliyatlar dibe çöküp yapışıyor.
Yeterince yoğun oluyor çünkü. Malzeme şiştikçe sıcak su eklemeye devam edebilirsiniz.
Ben genelde ekleyerek devam ediyorum.


FİGEN KARAVAŞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...