19 Kasım 2013 Salı

Ağlayan Pasta Tarifi (Islak Kek)

 



MALZEMELER:
2 Su bardağı un, 
1 su bardağı şeker, 
2 adet yumurta, 
yarım çay bardağı sıvı yağ, 
1 su bardağı süt, 
1 paket vanilya, 
1 paket kabartma tozu, 
1 paket çikolata sosu, 
1 paket kremşanti
 
YAPILIŞI: 2 adet yumurta ve 1 su bardağı şekeri mikser yardımıyla iyice çırpın. Sütü,sıvı yağı, vanilyayı da ekleyerek çırpmaya devam edin.Unu ve kabartma tozunu azar azar karışıma ekleyerek iyice karıştırın. Kek hamuru hazırlanmıştır fırına koyabilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede pişirin. Keki fırından çıkarttıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı soğuk sütü dökün. Kek sütü iyice emdikten ve soğuduktan sonra üzerine kremşanti dökerek yayın. En son işlem olarak da kekin üzerine çikolata sosunu dökün ve servise hazırdır. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...