13 Ağustos 2009 Perşembe

Buz gibi Limonata-Yaz bitmeden yazayım artık

PIC_0ii296


Yaz geldi geçiyor neredeyse ve ben hala bu tarifi yayınlamadım.
Sitenin bu halini sevemedim içime sinmiyor bu sebeple de yazmak gelmiyor içimden.
Oysaki bekleyen tariflerim var yayınlanacak.

Ama dün gece yayınlanacak tariflerime bakarken, artık yaz Figen dedim zira yazık olacak tarife, Limonata bu, kış ayında da yazılmaz ki!

Bir de Kabak Çiçeği Dolması var mevsimi geçmeden hani onu da yayınlarım belki hoş hala var mı pazarlarda bilmiyorum ama yakın zamanda inşallah onu da eklerim.


Bu arada ben bu yazıya sabah başlamıştım su anda öğlen oldu hala bitmedi, bakalım kaçta bitecek yazım:)

Ekleme; şu anda saat 17:45 ve hala bitmemiş:)
Yayına veriş saatim çok şükür 18;48 :)))

PICşş_0296


Yaz başında yapmaya başladım Limonatayı, bu resimde o vakit çekilmişti.
Her hafta evimizde yapılıyor bu limonata.
Hatta artık 2 litre esime nanesiz yapılıyor çünkü nane aroması ona su anda yasak.
3 litre de oğlumla bana yapılıyor ayrı ayrı:)

Mutlaka deneyin derim cok pratik 30 dk da 4 litre ev yapımı mis gibi limonatanız hazır.
Şeker oranını göz kararı damak zevkinize göre yapın. Ben göz kararı koydum ilk ve tadı hoşuma gidince sabitledim ve 4 litre için 3 su bardağı bize kâfi geldi, daha eksi mayhoş sevenler azaltabilir tadarak ekleme yapabilirsiniz.


Malzemeler

• 5 adet kalın kabuklu limon
• 4 litre su
• 4-5 dal taze nane ( arzuya göre artı eksi olabilir )
• 3 su bardağı şeker ( arzuya göre artı eksi )


limonata



Yapım aşamaları;

1. Önce 5 adet limonu rendeliyoruz
2. Rendelediğimiz limon kabuklarına 4-5 dal nane yapraklarını ilave ediyoruz ve 2-3 kaşıkta toz şeker ilave edip elimizle iyice karışım renk verip yumuşayana kadar ovuyoruz.




limonata1

3. Onlar kâsede dursun, diğer taraftan kabuklarını rendelediğimiz limonların bu kez suyunu sıkıyoruz.
4. Genişçe yani 4 litre suyu alacak bir kaba Limon sularını dökün, hatta ben sıkılmış limon posalarını da koyuyorum aromasını iyice versin diye.
5. Üzerine püre haline gelmiş karışımı ve 4 litre suyu ekliyoruz.
6. Şekerimizi ekliyoruz ve tadına bakıyoruz damak zevkimize uygunsa şeker eklemeyi bırakıp kâseyi karıştırıyoruz.
7. Şekerlerin erimesini sağlıyoruz. Son aşamadaki görüntü biraz fazla karışmış gelebilir ancak hepsi sizin elinizden çıkmış gıdalar sorun etmeyin:)
8. Ve daha sonra bu karışımı temiz bu iş için ayrılmış bir tülbentle süzüyoruz.
9. Sürahilerimize koyup soğuk çok soğuk olarak içiyoruz:)

Afiyet şeker olsun,



Notlarım;

• Ben artık rende yapmıyorum. Direkt kabukları bıçakla soyuyorum ve kalın bıçağımla inceltiyorum kabukları çentiyorum yani. Rende kısmını pratik hale getirmiş oluyorum.

• Ve yine elle ovmayı da bıraktım tüm malzemeleri resimlerde gördüğünüz gibi el blenderi ile püre yapıyorum. İlk gün elle yapmıştım sonrasında el blenderi ile devam ettim çok daha pratik oluyor.

• Ve vaktiniz varsa limon posalarıyla birlikte karışımı buzdolabında 3-4 saat tutarsanız limon kabuklarından o hoş koku daha fazla geçiyor suya.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...