20 Mayıs 2016 Cuma
DONUT
Merhaba
Uzun bir aradan sonra merhaba dostlar. Özlemişim bloğa birşeyler yazmayı.
Bugün paylaşımda bulunmak istedim. Sevgili Figen'e sürpriz olsun dedim.
fırsat buldukça yine paylaşımlarda bulunuruz.
Hastalıklar içinde bazı şeylere vakit ayıramaz olduk.
Çok şükür halimize yine de.
Tarif çok eski. Türkiye'de de sevilen bir lezzet olmaya başladı.
Bu sebeple paylaşımda bulunmak istedim.
Malzemeler:
4 su bardak un
1 paket instant maya
1 su bardak ılık süt
1/2 çay bardağı tereyağ ( eritilmiş)
4 yemek kaşık şeker
1 adet yumurta
Kızartma yağı
Bitter çikolata ve süsleme malzemeleri
Yapılışı:
1-Süt, şeker, maya karıştırılır.
2-Geri kalan tüm malzemeler ilave edilir.
3-Hamur kabarmaya bırakılır.
4-Mayalandıktan sonra merdane ıle açılır.
5-Kalıp veya geniş ağızlı bardakla kesilir. Ortasında da bir kapak ile açık kısım oluşturulur.
6- Kesilmiş şekil ile yeniden hamur bekletilir.
7- İkinci kabarmadan sonra kızgın yağda kızartılır.
8-Şekerli hamur olduğu için çabuk kızarır. Fazla karartmayın.
9-Biraz ılıdıktan sonra benmari usul ile erittiğiniz çukulataya batırıp çıkarın.
10-Soğuduktan sonra afiyetle yiyiniz.
Sevgi ve sağlıkla kalın.
Z.M.T - Eskişehir
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi
Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...
-
FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU İÇİN MALZEMELER 1 paket mantar 3 yeşil biber 4 diş sarımsak 2 kırmızı biber 1 çorba ka...
-
Merhabalar, Külahta kek yaptım, epeyce uzun zaman önce. Külahların yanıp yanmadığını merak ettiğinizi biliyorum. Cevap: Hayır, yanmıyor. Mar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder