30 Mayıs 2015 Cumartesi

Telli Pilav Tarifi Yapılışı

Telli Pilav

Bu kez sade pilav yapmaktansa bir farklılık yapıp telli pilavımı deneyin derim.
Yapımı kolay, Sunumu şık
Tadı daha da güzel olan pilavım için
İşte tarifim


Tümünü görebilmek için Aşağıdaki Devamı Göstere tıklayınız.

 
Telli Pilav
Malzemeler 
100 gr. tel kadayıf
2 su bardağı pirinç
1 adet havuç 
1 su bardağı bezelye
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı tereyağı 
1 su bardağı et suyu
tarçın, karabiber, tuz

Hazırlanışı
Tencereye pilav için tereyağı ve sıvıyağ alınır. Önce 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık kavrulur. Fıstıklara 2 su bardağı pirinçde eklenir, kavrulmaya devam edilir. bu arada 1 havuç da rendelenir. üzerine üzüm ve tarçın eklenir. 
Kavrulan karışıma et suyu ve su karışımı verilir. Pilav suyu çekinceye kadar pişirilir. 
Pilavın pişirileceği kalıp yağlanır, kadaayıflar kalıbın her yerini kaplayacak şekilde yayılır,  üzeri için biraz ayırılır. 
Pişen pilav, kadayıfla mantolanmış kaba alınır. Üzerine de kalan kadayıflar serpilerek 190 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
AFİYET OLSUN  
Telli Pilav
Telli Pilav


Telli Pilav

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...