11 Aralık 2009 Cuma

Yulaflı Pişmeyen Kurabiye

yulaflı




Merhabalar,

Bu tarif Kasım Sayısına konuk olduğumuz Tuz Biber Dergisine yaptığımız 5 tariften biriydi.



Hazırlığı ve yapım aşaması son derece kolay bir tarif.



Ben yağlı kağıt yerine slikon minik tart kalıplarında yaptım.Evinizde benzer kalıplar var ise kolay oluyor ama yoksa da çorba kaşığı ile yağlı kağıda dökerekte pek ala oluyor.



Hem yulaflı, hem tatlı:) Denemek isterseniz buyrun efendim tarifimiz...





müslili pişmeyen kurabiye





Malzemeler;

  • 115 gr margarin
  • 2 cup toz şeker
  • 1/2 cup süt
  • 4 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 cup fıstık ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı vanilya ekstresi ya da toz vanilya
  • 3 cup yulaf ezmesi

Yapılışı;

  1. Yağ, şeker, süt ve kakaoyu kaba koyun ve kaynama noktasına getirin.
  2. 1 dakika kaynatın ve tencereyi ateşten alın.
  3. Fıstık ezmesi ve vanilyayı ilave edin. İyice karıştırın
  4. Daha sonra yulaf ezmelerini koyun ve karıştırın.
  5. Karışımdan bir yemek kaşığı harç alıp yağlı kâğıt üstüne koyun ve soğumaya bırakın.




müslili pişmeyen kurabiye-1





Afiyet şeker olsun:)

Figen Karavaş








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...