18 Aralık 2009 Cuma

Çikolata Soslu Zencefilli Kek

DSCN37ggg96



Zencefil sever misiniz?

Ben çok severim, keklerde ya da tavuk yemeklerinde çokça kullanıyorum.

Tuz Biber Dergisinde yayınlanan tariflerden ikincisi, sırada 3 tarif daha varJ

Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum,

Sağlıkla kalın, mutlu kalın…



Çikolata Soslu Zencefilli Kek



Malzemeler

  • 100 gr. Yumuşak margarin
  • 100 gr. Elenmiş kek un
  • 100 gr. İnce toz şeker
  • 2 yumurta
  • 25 gr. Kakao – elenmiş
  • 25 gr. Çikolata kıyılmış olacak ya da damla çikolata
  • 1 çay kaşığı toz zencefil

Çikolatalı Sos İçin;

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 300 ml süt
  • 100 gr çikolata ince kıyılmış


Yapılışı;

  1. Sufle kaplarını yağlayalım
  2. Margarin, un, şeker, yumurta ve kakaoyu bir kapta çırpın, iyice karışsın.
  3. Karışıma çikolatayı ve zencefili ekleyin ve iyice karıştığından emin olun.
  4. Karışımı kaplara paylaştırın üçte ikisi dolacak şekilde pay edin
  5. Kapları alüminyum folyo ile sarın sıkıca
  6. 175 derece fırında yaklaşık 45 dakika pişirin.30 dakikadan sonra kontrollü pişirin fırın ısınıza göre pişme süresi değişkenlik gösterebilir, kürdan testi yaparak pişirin.


DSCN3745


Çikolata Sosun Yapılışı;



  1. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı iyice çırpın.
  2. Yumuşak kıvamlı olacak
  3. Sütü ocak üstünde kaynama noktasına getirin ve yumurtalı karışıma ekleyin ve tencerede koyulaşana dek pişirmeye devam edin.
  4. Pişme işlemi tamamlanınca sosu ocaktan alın ve içine çikolataları ekleyin.
  5. Çikolatalar eriyene kadar iyice karıştırın.

Pişen kekleri kaplardan çıkarın ve üzerine çikolatalı sostan sökerek servis yapın…

Afiyet olsun,

Figen Karavaş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...