5 Ekim 2009 Pazartesi

MISIR EKMEGI ( Cornbread )


Merhaba

Bayramdan beri yine yazamadik birseyler. Okullar acildi malum, Ulus ve Zipzip ( Kerim) tum vaktimizi aliyor Figen'in de, benimde.
Isten kosa kosa geliyorum, yemek faslindan sonra ders faslimiz basliyor. Zipzip okuma yazmayi kendi kendine ogrendigi icin simdi okulda dalga hareketleri calismasi pek hosuna gitmiyor.
Neden elyazisi ogrenmek zorundaymis?
Buyuk harflerle yazinca daha iyi okunuyormus yazilar... gibi sorulara da cevap vermek durumunda kaliyorum.
Velhasil bu aksam evde Meksika yemekleri gecesiydi.
Esim ne zamandir enchilada deyip duruyordu, onu hazirlarken misir ekmegini hazirlayip firina surdum. O piserkende enchiladayi hazirladim. Daha once enchila tarifini sitemizde paylasmistik sizlerle.
Misir ekmegide guzel bir lezzet. Amerika yasamimizdaki Meksika'li bir komsudan ogrendigim sekli ile yapiyorum hep. Biz seviyoruz. Umarim sizlerde begenirsiniz.



MALZEMELER

* 1 / 2 su bardağı tereyağı
* 2 / 3 fincan beyaz şeker
* 2 yumurta
* 1 bardak ayran
* 1 / 2 çay kaşığı kabartma tozu
* 1 bardak mısır unu
* 1 su bardağı un
* 1 / 2 çay kaşığı tuz


Yapilisina gelince:

1. 175 derecede önceden fırıni isitin. Kare borcam uygun bir tepsi olcusu.
2. Büyük tava tereyağıni eritin.Ilıyinca şekeri karıştırın. Sonra hızlı bir sekilde yumurtalari ekleyin ve iyice karıştırin. Kabartma tozunu ve ayranida bu karisima ekleyin. Hepsini iyice karistirin, topaklanmasin. Sonra yaglanmis kalibiniza dokun.
3. 30-40 dakika sonra firini acin ve kürdan ile kontrol edin. Iliyinca kaliptan cikarip servis yapin.

Afiyet olsun.
Zeynep TORE

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...