30 Ekim 2008 Perşembe

Pekmezli Tahinli Muffin

Pekmezli Tahinli Muffin





Bugün yaptığım bir tarif.

Malzemelere bakınca güzel olacağını anlıyorsunuz:)

Çok kısa sürede hazırlanabilen, yumusak iç dokusuyla tam çay saatine uygun bir lezzet.

Ben oldum olası tahinli tarifleri severim.



Ve tarifin bir diğer güzel yanı da şeker olmaması, şeker yerine pekmez kullanılıyor olması tarifi benim için biraz daha cazip hale getirdi.

Malum son dönemlerde beyaz toz şekerle ilgili bilgileri okudukça, uzak durası geliyor insanın.



Ayrıca çocuklarımız için de çok besleyici, okul dönüşü bir bardak sütle ara öğün şeklinde sunabilirsiniz çocuklarınıza.











Pekmezli ve Tahinli Muffin

12 adet

Gerekli malzemeler

  • 100 gr. Tereyağı
  • ¾ su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı tahin
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Süslemek için pudraşeker

    1. Tereyağını eritelim ( ben mikrodalgada eritiyorum çok pratik oluyor )
    2. 3 yumurta ile pekmezi birlikte çırpalım
    3. Üzerine önce ılınmış tereyağını, ardından da tahini ekleyip iyice çırpalım
    4. Un ve kabartma tozunu ekleyip 5 dk. Çırpalım
    5. Hazırladığımız harcı yağlanmış muffin kalıplarının her birinin dörtte üçünü dolduracak şekilde paylaştıralım.
    6. 180 derece fırında pişirelim. ( bende 20 dk. Da pişti )
    7. Muffinler soğuduktan sonra pudra şekeri ile süsleyip servis yapabilirsiniz
  • Kaydı Yayınla
  • Malzemelere ilave olarak, kırık ceviz ve kuru üzüm de eklenebilir. Tadına baktıktan sonra her iki malzemenin de bu tarife yakışacağını düşündüm. Bir sonraki yapışımda kuru üzüm ekleyeceğim.


Afiyet olsun,

Figen Karavaş









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...