15 Nisan 2017 Cumartesi

PATATESLİ KAYIKLAR


PATATESLİ KAYIKLAR


 100 gr tereyağı
 1 çay bardağı yoğurt
 1 cay bardağı süt
 1/2 cay bardağı zeytinyağı
 1 tatlı kasığı tuz
 1 çay kaşığı seker
 1 yumurta (akı içine sarisi dışına)
 1 paket kabartma tozu

 Alabildiğince un İÇ HARCI 2 adet orta boy yarı haşlanmış rendelenmiş patates 3 yemek kasığı sıvıyağ Karabiber pul biber tuz Tüm sıvılar karıştırılır. Un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açılan hamur su bardağıyla kesilip patatesli harçtan eklenip kayıp sekli verilir yumurta sarisi sürülüp 175 ° de pişirilir. Afiyet olsun...

Tüm malzemeler oda ısısında olmalı

Yoğurt ve süt bir arada kullanıldığı için hamur mutlaka dinlendirilmeli.

iç har doldurulduktan sonra her iki taraftan iyice bastırılarak kapatılmalı...

 Mutlaka önceden ısıtılmış fırında pişirilmeli..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...