PATATESLİ KAYIKLAR
100 gr tereyağı
1 çay bardağı yoğurt
1 cay bardağı süt
1/2 cay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kasığı tuz
1 çay kaşığı seker
1 yumurta (akı içine sarisi dışına)
1 paket kabartma tozu
Alabildiğince un İÇ HARCI 2 adet orta boy yarı haşlanmış rendelenmiş patates 3 yemek kasığı sıvıyağ Karabiber pul biber tuz Tüm sıvılar karıştırılır. Un eklenip yumuşak bir hamur elde edilir. Yarım saat dinlendirilir. Merdaneyle yarım cm kalınlığında açılan hamur su bardağıyla kesilip patatesli harçtan eklenip kayıp sekli verilir yumurta sarisi sürülüp 175 ° de pişirilir. Afiyet olsun...
☆Tüm malzemeler oda ısısında olmalı
☆Yoğurt ve süt bir arada kullanıldığı için hamur mutlaka dinlendirilmeli.
☆iç har doldurulduktan sonra her iki taraftan iyice bastırılarak kapatılmalı...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder