Muzlu Süt Tatlısı
Yapılışı kolay tadı hafif bir tatlı
Kreması için
1 litre süt
6 yemek kaşığı toz şeker
6 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
2 adet muz
1 adet küçük kek
Üzerine bolca hindistan cevizi
Yapılışı
Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
1 litre süt azar azar ilave edilerek karistirilir.
Muhallebi kıvamına gelene kadar orta hararetli ocakta pisirilir.
Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak 1 paket vanilya ve 1 kaşık margarin ilave edilir.
Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
Muhallebi pistikten sonra kalıba bir kısmı dökülür.
Bir kaşık yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde duzeltilir.
Ortasına bir küçük kek ufalanir.
Üzerine 2 adet muz dilimlenerek dizilir.
Kalan muhallebi dökülüp tekrar kaşık yardımıyla duzeltilir.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.
Servis yapmadan önce kaliptan çıkarılan tatlının etrafı bol hindistan cevizi ile kaplanır.
Üzeri arzuya göre seslenir.
Afiyetle..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder