23 Ocak 2017 Pazartesi

Muzlu Süt Tatlisi



Muzlu Süt Tatlısı
Yapılışı  kolay tadı hafif bir tatlı



Kreması için
1 litre süt
6 yemek kaşığı  toz şeker
6 yemek kaşığı  un
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı  margarin
2 adet muz
1 adet küçük  kek
Üzerine bolca hindistan cevizi

Yapılışı
Bir tencerenin içerisine toz şeker ve un konur.
1 litre süt azar azar ilave edilerek karistirilir.
Muhallebi kıvamına  gelene kadar orta hararetli ocakta pisirilir.
Dibine tutmaması için karıştırmaya devam edilir.
Muhallebi kaynamaya başladıktan sonra ocaktan alınarak 1 paket vanilya ve 1 kaşık  margarin ilave edilir.
Sürekli karıştırarak vanilya ve margarin kremaya yedirilir.
Muhallebi pistikten sonra kalıba bir kısmı dökülür.
Bir kaşık  yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde duzeltilir.
Ortasına bir küçük kek ufalanir.
Üzerine 2 adet muz dilimlenerek dizilir.
Kalan muhallebi dökülüp tekrar kaşık  yardımıyla duzeltilir.
Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirilir.
Servis yapmadan önce  kaliptan çıkarılan tatlının etrafı  bol hindistan cevizi ile kaplanır.
Üzeri  arzuya göre seslenir.
Afiyetle..





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...