Fırından yeni çıkmış mis gibi kokan bir kurabiyeye kim hayır diyebilir ki.
Sizin de keyfinizi artıracak bir kurabiye çeşidi elbette vardır.
Tatlı çeşit olarak rengarenk
bir kurabiye Kayısı Kurabiyesi
Eğer seviyorsanız
Malzemeler
2,5 su bardağı un
150 gr. margarin
1 yumurta
1 kahve fincanı pudra şekeri
1/2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 paket vanilya
Limon kabuğu rendesi
Üzerine
3 çorba kaşığı kayısı marmelatı(içine)
1/2 su bardağı toz şeker(üzerine)
1 gr. kırmızı gıda boyası
1 gr. sarı gıda boyası
Süslemek için yaprak
Yapılışı:
- Tezgâhın üzerine margarin ve un konularak kıyılır.
- Bütün malzemeler karıştırılıp birbirini tutacak kadar yoğurularak hamur yapılır.
- Fazla yoğurmadan hamur toparlanır.
- Streçle sarılan hamur 1 saat buzdolabında dinlendirilir.
- Hamurdan bilye büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlanır.
- Yuvarlanan hamurlar tepsiye aralıklı olarak dizilir.
- Orta ısılı fırında hafif pembe pişirilir.
- Kurabiyeler fırından alınarak soğutulur.
- Kurabiyelerin tepsiye gelen kısımlarına marmelat sürülerek birbirine yapıştırılır.
- Sarı ve kırmızı gıda boyaları ayrı kaplarda sulandırılır.
- Kurabiyeler kayısı rengi verecek şekilde gıda boyalarına batırılır.
- Ardından kurabiyeler toz şekere bulanır.
- Yeşil, küçük yaprakların sapını, bisküvilerin arasına girecek şekilde yerleştirerek servis tabağına alınır.
AFİYETLE..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder