Bugün kahvaltıya yapımı kolay lezzetli
peynirli kırma börek yaptım.
Kolayca hazırlayıp sıcak sıcak servis yapabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
Malzemelerinde
1 paket el acmasi yufka
( yufkaların arasına sürmek için)
1 yumurta,
2 su bardağı kadar süt yoğurt karışımı,
1/2 su bardağı sıvıyağ
iç harcı.
(arzunuza göre. Ben peynir kullandım.)
Yapılışı
- Her bir Yufkayı ortadan ikiye kesip, yarım parçayı tezgahın üzerine seriyorum.
- Hazırladığım sıvı karışımdan sürüp Yufkayı kenarlardan 2-3 cm içe doğru katlıyorum.
- Sonrasında peynirli iç koyup uzun kenarlardan peynirin üzerini kapatıp ikiye katlıyor ve tepsiye diziyorum.
- Üzerine sıvı karışımdan sürüyorum.
- Susam, çörek otu serpiştirip fırına veriyorum.
- Her bir Yufkayı ortadan ikiye kesip, yarım parçayı tezgahın üzerine seriyorum.
- Hazırladığım sıvı karışımdan sürüp Yufkayı kenarlardan 2-3 cm içe doğru katlıyorum.
- Sonrasında peynirli iç koyup uzun kenarlardan peynirin üzerini kapatıp ikiye katlıyor ve tepsiye diziyorum.
- Üzerine sıvı karışımdan sürüyorum.
- Susam, çörek otu serpiştirip fırına veriyorum.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder