8 Aralık 2013 Pazar
KAYMAKLI FISTIKLI KATMER TATLISI
Malzemeler:
3 Su B. Un
125 Gr. Tereyağı
1 Yumurta
Aldığı Kadar Su
1 Çimdik Tuz
Ara Katları İçin:
2 Çorba K. Yumuşak Margarin
Kızartmak İçin:
Sıvıyağ
Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Şeker
3,5 Su B. Su
1 Dilim Limon
Hazırlanışı:
Şerbeti hazırlamak için; şekeri, suyu ve limon dilimini kaynatın. Şerbet soğuk olarak katılacağı için önce şerbet yapılmalı ve soğutulmalı.
Hamuru hazırlamak için; karıştırma kabına unu, tereyağını ve yumurtayı koyup yoğurun. Tuzu, aldığı kadar suyu ve biraz yoğurdu ekleyip iyice yoğurun.
Bezelere ayırıp her parçayı orta boyda açın. Mümkünse 1 saat dolapta dinlenmeye bırakın.Üstüste koyduğunuz hamuru unlayarak açın.
Rulo şeklinde yuvarlayın ve küçük küçük kesin. üzerlerine basarak ince yuvarlak hale getirin. Kızartma yağında kızartın. Üzerlerini yeşil fıstık ve kaymakla süsleyin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi
Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...
-
FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU İÇİN MALZEMELER 1 paket mantar 3 yeşil biber 4 diş sarımsak 2 kırmızı biber 1 çorba ka...
-
Merhabalar, Külahta kek yaptım, epeyce uzun zaman önce. Külahların yanıp yanmadığını merak ettiğinizi biliyorum. Cevap: Hayır, yanmıyor. Mar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder