Yumuşacık bir poğaça...
Malzemeler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 şişe soda (oda sıcaklığında)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant kuru maya
Yaklaşık 5-6 su bardağı kadar un
İçi için: Çekirdeği çıkartılmış zeytin
Yaklaşık 5-6 su bardağı kadar un
İçi için: Çekirdeği çıkartılmış zeytin
Üzeri için: Yumurta sarısı, çörek otu
Yapılışı: Süt ve şeker ile yaş mayayı yoğurma kabımızda eritiyoruz. Sırayla yağı, tuzu, sodayı ve unu azar azar koyarak yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamurumuzun üstünü örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. Mayalanınca hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucumuz yardımıyla açıp içine harcımızı koyup kapatıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisinde poğaçalarımızı 20 dakika kadar mayalandırmaya bırakıyoruz. 20 dakika sonra üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder