4 Ağustos 2011 Perşembe
Sadrazam Lokumu
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 su bardağından 2 kaşık kadar fazla un
Kreması için:
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 kaşık un
yarım su bardağı şeker
Hindistan cevizi
Islatmak için
2 su bardağı soğuk süt
Öncelikle krema malzemelerini küçük bir tencerede karıştırıp, iyice koyulaşıp kaynayana kadar ocakta pişiriyoruz. Krema piştikten sonra bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz. Bu sırada arasıra karıştırmakta fayda var. Diğer taraftan şeker ve yumurtayı köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. sonrasında un ve kabartma tozunu ekleyip, kek hamurunu elde ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine hamuru incecik bir şekilde yayıyoruz. 170 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kek pişerken fırının kapağını açmayın ya da kürdan batırmayın. Kek pişer pişmez fırından çıkarıp uzunlamasına ikiye kesiyoruz. Benim tepsim yaklaşık 30cm ye 40 cm boyutlarındaydı. ben 15 cm genişliğinde 40 cm boyunda iki parça elde ettim. Daha sonra kek soğumadan hemen rulo şeklinde sarıyoruz. Çünkü soğuduktan sonra sarmak zor olur. Sonrasında iyice soğuyan ve koyulaşan kremamızı rolu haline gelen keki açıp ortasına sürüyoruz ve tekrar sarıyoruz. Böylece içleri kremalı iki adet rulo elde etmiş oluyoruz. Bu ruloları yaklaşık 2 cm genişliğinde kesiyoruz. Önce süte batırıp ardından her tarafını hindistan cevizi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi
Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...
-
FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU TARİFİ FIRINDA ŞEHRİYELİ KUZU İÇİN MALZEMELER 1 paket mantar 3 yeşil biber 4 diş sarımsak 2 kırmızı biber 1 çorba ka...
-
Merhabalar, Külahta kek yaptım, epeyce uzun zaman önce. Külahların yanıp yanmadığını merak ettiğinizi biliyorum. Cevap: Hayır, yanmıyor. Mar...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder