14 Haziran 2011 Salı

LAHANA SARMASI



Malzemeler :
  • Orta boy lahana
  • 3 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1/2 demet nane
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Birer çay kaşığı karabiber, kimyon, kırmızı pul biber
  • Tuz

Yapılışı :
  1. Lahananın orta kısmını bıçak yardımı ile çıkarıp parçalara ayırın, kaynar ve tuzlu suda haşlayın ve soğumaya bırakın. Pirinci yıkayın ve diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Tencerenin en alt kısmına lahananın sert yapraklarından koyun.(Lahanalar pişerken yapışmasın diye)
  2. Lahanadan dilediğiniz büyüklükte yapraklar keserek iç malzemeden koyup kıvırın ve tencereye dizin. Küçük bir kapta zeytinyağı, salça ve kaynar su ekleyip karıştırın tencerenin üzerine gezdirin. Lahanaları kapatacak şekilde tabak koyarak tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte pişirin.
  3. Afiyet bal şeker olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...