9 Ekim 2010 Cumartesi

BATIRIK



1,5 su b. esmer bulgur
1 çorba k. susam
1 çorba k. tahin
1 soğan
1 tatlı k. biber salçası
1 tutam maydanoz
2 domates
1 demet taze soğan
2 sivri biber
limon
zeytinyağı
tuz,kimyon
marul veya lahana

HAZIRLANIŞI:
Bulgurun üzerine sıcak su koyup kısır gibi demlendirin.
Diğer tarafta susamı bir tavada kavurun. Kabaran
bulgurun üzerine susamı,tahini, biber salçasını,limon ve
zeytinyağını ekleyin. Geri kalan tüm sebzeleri ince ince
doğrayıp karıştırın. Tuz ve baharat ilave edip biraz su
ilave ederek sulandırın. Haşlanmış lahana veya marulla
ikram edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...