24 Ağustos 2010 Salı

Özsüt’ün enfes Güllaçları,





Ne mutlu bize ki; İzmir li Blog Yazarları olarak Bir Tadım Etkinliği için Davet aldık!

Bize bu daveti gönderen yine bizden, içimizden biri, İzmir den biri…
Kuruluşunun 72. yılını kutlayan köklü bir firma ÖZSÜT !...
O Bir İzmir Firması, O Bir Lezzet Ustası, O Bir Pasta Dünyası:)

Geçtiğimiz hafta İstanbul'dan Yeşim hanımdan davet aldım ve diğer blogger arkadaşlarıma da bu davet gitti. Bizlere yeni bir lezzet sunacaklardı. Üstelik Kordon da! İzmir in canım güzelim Kordonu…

Zevkle geliriz dedik ve o sıcak havaya rağmen oradaydık bu nazik teklifi geri çevirmezdik. Bizi Fevzi Bey ve Mine Hanım güler yüzleriyle karşıladılar. Hoş sohbetler ettik, birçok bilgi aldık kendilerinden.


Ben açıkçası firma hakkında birçok şeyi bildiğimi sanırdım lakin yanılmışım.
Üretim aşamalarını hayretle dinledim, ürünlerin nasıl elle hazırlandığını, nasıl özenle stok ürünleri temin ettiklerini, güllacın yapım aşamalarını ve Güllaç sezonunda çalışan sayısının artışını anlattılar, keyifle dinledim.

Beklenen an geldi ve özenle hazırlanmış Güllaçlarımızın tadı baktık sırasıyla.


• Klasik çeşidinin yanı sıra Özüt’te çok renkli bir güllaç lezzeti de yer alıyor. Frambuazlı Güllacın bol sütle ıslatılmış yapraklarının arasında frambuaz, beyaz çikolata ve antepfıstığı parçaları ile hazırlanmış özel bir kat bulunuyor. Tatlının üzeri ise antepfıstığı ve frambuaz taneleri ile süsleniyor. Ramazan sofralarının baş tacı güllacın bu yeni yorumu hem hafif, hem de sağlıklı bir tatlı ortaya çıkarıyor.
Ben ki orman meyveli tatları sevmem buna rağmen tadını kıvamını gayet yerinde buldum.


• Ayrıca Karadutlu Güllaç ın da tadına baktık ki son derece net bir tadı vardı.Karadut sevenler için tam bir lezzet.




E İzmir deyince Kazandibisiz olmaz, fırın sütlacı herkes yapamaz diye konuşurken hemen kazandibi ve fırın sütlaç ikramı oldu ve inanın hepsi çok güzeldi.


Ben fırın sütlacı dışarıda yemem, bir ara alt katımızda Karadeniz Yemekleri yapan bir lokanta vardı aniden canımız isterse sadece oradan alırdık ama kapandı.


Ama artık Özsüt ten gönül rahatlığı ile Fırın Sütlacımı alabilirim mis gibi süt kokuyordu. Kıvamı da çok yerindeydi…


Hoş bir akşam oldu bizlere.

Geleneksel güllaçtan vazgeçemeyenler ve güllaçta yenilikçi tatlara açık olanlar için Özsüt güzel bir buluşma noktası olacak.




Teşekkürler Özsüt, Teşekkürler İzmir li Bloggerları unutmadığınız için!


Figen Karavaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...