9 Şubat 2010 Salı

Güveçte Tavuk

Güveçte Tavuk



güveç tavuk



Bugün o kadar çok işim var ki aslında.

Ama hangi birine yetişeyim bilemiyorum, derken bakıyorum saat 14.00 olmuş oğlum okuldan gelecek. Yapabildiğim bir şey varsa ne ala yoksa kalıyor.

Gün 24 saat değil 30 saat olsa yetmeyecek gibi geliyor bazen.

Hani bakınca da ne yapıyorsun? Çok şey ama bir şey yok görünen:)

Baktım vakit az var o zaman bu vakti bloga bir tarif ekleyerek geçireyim zira yapılması gerekli işlerin hiç biri 2 saatte bitecek gibi değil.

Yarın evde değilim, Perşembe günü Günşekerlerim var:) Cuma temizlik e bitti hafta!

Bir sonraki haftaya inşallah diyerek kendimi avutsam mı acaba:))))



Neyse efendim biz gelelim tarife.

Bu tarif çok basit temel tarif daha doğrusu mutfakta yemek pişiren her bayanın az çok buna benzer pişirme yöntemleri vardır.

Bu yöntem de onlardan biri.

Çok sıkışık bir anımda hemen en pratik yaptığım pişirme yöntemim:)

Kes malzemeleri çiğden koy tencereye ya da güvece at fırınaJ O sırada pilavını koy ateşe o pişerken bir yeşil salata, yoğurt, turşu derken ohhh bitmiş hepsi:)



20091202





Geçen ay yaptığımda resimlemiştim yayınlarım belki diye ama malumunuz foto mak. Şu anda tamir olamıyor ve ben henüz yeni bir makine alamadım.

Bu yüzden cep telefonum ile çektim ama hava yağışlıyken bu kadar netlik olabildi!

Fotoğraf makinemi alınca söz bu fotoğraflar yenilenecek siz en azından nasıl göründüğüne dair fikir edinin şimdilik:)

Tarif aslında göz kararı lakin ben bu resimde;

1 kilo tavuk göğüs kullandım. Siz Kalça da kullanabilirsiniz ama bizde yağlı olduğu için tercih edilmiyor.

  • Tavuk göğüslerini 2-3 parçaya kesiyorum
  • Bir taraftan 3-4 adet patatesi elma dilimi şeklinde kesiyorum
  • Patatesleri en alta sıralıyorum, üzerine tavuk parçalarını diziyorum
  • En üste biber domates koyabilirsiniz severseniz.
  • Ve tavuklara kimyon serpiyorum.
  • Salçalı bir sos hazırlıyorum salçalı sosa az tuz, karabiber, kekik ilave ediyorum. Acı seviyorsanız acı baharatlardan da kullanabilirsiniz.
  • Ve hazırladığım sosu tavukların üzerine döküp 200 derece ısınmış fırında üstü kızarıp, suyunu epeyce çekene dek pişiriyorum yaklaşık 30-40 dk. Kadar. Fırın ısılarına göre süre değişir unutmayınız.

Hepsi bu kadar.

Gayet pratik, basit kısa zamanda çok uğraşmadan çoook hafif bir yemeğiniz hazır oluyor.

Efendim yapacak olursanız afiyet olsun şimdiden.

Sevgiler hepinize,

Figen Karavaş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...