17 Ocak 2010 Pazar

Muffin Ekmekçikler

Muffin Ekmekçik



Tuz Biber Dergisinde yayınlanan 4. tarif:)

Kaldı 1:)

Bu ekmekçikleri yaptığım gün, aynı saatte kaç adet yediğimi sayamadım!

Üstelik tereyağlı, peynirli, fındık kremalı…

Tanrım bayıldım bayıldım bayıldım…

Çok güzeldi.

İster 5 çayında tüketin, ister akşam yemeklerinizde isterseniz de sabah kahvaltısında.

Tüm öğünlerde sunabilirsiniz.

Bana göre çok pratik ama o kadar da şık bir tarif.

Sunumu çok şık oluyor.

Ben yaptım diyerek gururla sunabilirsiniz:)

E tarife buyurun o halde;





ekmekcik



1 cup= 250 ml. su bardağı

Malzemeler

  • 3 1/4 cup un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 1/4 cup süt
  • 115 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket maya kuru maya

Yapılışı;

  1. Sütü, yağı ve şekeri bir sos tenceresine koyun. Hafif ateşte sütü ılıklaştıralım.
  2. Yağ eriyince ateşi kapatalım ve ılımaya bırakalım.
  3. Süt elin dayanabileceği sıcaklığa geldiğinde un, tuz ve mayayı ilave edelim.
  4. Hepsini iyice karıştıralım ve 1-2 dakika yoğuralım. Hava almayan bir kaba koyalım ya da strech folyoya saralım mayalanmaya bırakalım.
  5. Hamur iki katına çıkıncaya kadar bekleyelim.
  6. Bu sırada muffin kalıplarımızı yağlayalım. Hamurdan minik parçalar koparalım ve her muffin kalıbına 3 tane yuvarlak parça koyalım.
  7. Ve muffin kalıplarını da hava geçirmeyecek şekilde muhafaza edip tepsi mayası için bırakalım. Yaklaşık 1 saat daha kalması gerekli. Hamurların kabarması gerekiyor.
  8. Tepsi mayası da olduktan sonra bir adet çırpılmış yumurtayı üstlerine sürelim ve 175 derece fırında altın sarısı olana dek pişirelim. Yaklaşık 25 dakika.

Afiyet olsun,

Figen Karavaş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...