29 Aralık 2009 Salı

Islak Kıvamlı Browni

1



2009 un bitmesine bir gün kala…

Bu yılı da bitirdik.

İyisiyle, kötüsüyle, acısıyla, tatlısıyla…

Benim için ve Zeynepçiğim zor bir yıl oldu. Umarım bundan sonraki yıllar daha sağlıklı, daha mutlu ve huzurla geçer.

Unutmayalım en önemli hazinemiz SAĞLIK.

Allah hepimize önce sağlık versin, sonrası nasılsa bir şekilde gelir.

Yeni Yılınız Kutlu olsun…

Sağlıkla, huzurla, ailenizle, barışla, bereketle, bol kahkaha ile yanınızda sevdiklerinizle, sizi sevenlerinizle geçsin.

Kötüler ve kötülükler bizden uzak dursun…





PIC_0506



Bu yılın son tarifi de tatlı olsun dedik.

Tatlı bitirelim tatlı başlasın yeni bir yıl:)

Tuz Biber Dergisinde yayınlanan tariflerden 3.cüsü :)

Kaldı iki tarif daha :)

Şu dip notu yazmalıyım.

Bu tarifteki şeker oranı oldukça yoğun hissediliyor.

Hem çikolata hem de şeker mevcut.

Resimden de anlaşılacağı gibi oldukça yumuşak ve yoğun bir kıvamı var. Yoğun lezzetleri seviyorsanız size uygun, yok daha az şekerli olsun derseniz çikolata ve şeker oranını damak zevkinize göre azaltabilirsiniz…



1 cup = 250 ml lik bir bardağa eşittir.

Malzemeler

· 230 gr margarin – 3-4 parçaya bölünmüş olacak

· 220 gr. Çikolata, parçalara ayrılmış

· 4 büyük yumurta

· Yarım tatlı kaşığı tuz

· 1 cup beyaz şeker

· 1 cup esmer şeker

· 1 cup un

· 2 tatlı kaşığı vanilya esansı – ya da toz vanilya

Yapılışı

1. Tel ızgarayı fırının orta kademesine yerleştirelim ve fırınımızı 175 dereceye ayarlayalım.

2. Margarini ve çikolatayı benmari olarak ya da mikrodalgada eritelim

3. Yumurtaları mikserde çırpalım. Çırparken tuz, şeker ve vanilyayı ilave edelim

4. Bu karışımı çikolatalı&yağlı karışıma ekleyelim ve biraz daha çırpalım

5. En son unumuzu da ilave edelim.

6. Karışımı yağlanmış kare bir kalıba boşaltalım. Karışımın kalıpta eşit dağılmasına dikkat edelim.

7. 175 derece fırında 35-45 dk kadar pişirelim.

8. Fırın pişirme süreli farklı olabilir bu sebeple 35 dk dan dan sonra kontrollü pişirelim, üstü parlak kabuk parlayana dek pişirelim.

9. Pişme işi bittikten sonra tarifi kendi kalıbında soğutalım.

Afiyet olsun,

Figen Karavaş



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...