1 Ocak 2008 Salı

Portakal Sulu Kek



Merhaba

Uzun bir sureden sonra merhaba demekten cok keyif aldim su an sizlere.
Sanirim 4-5 ay oldu, blogda sizlerle birseyleri paylasmadigim.
Iyi ki, sevgili Figen'im var. Ellerine saglik. Mutfak deneyimlerini, becerilerini ve o guzel tariflerini bizlerle paylasti. Boyle bir dostum ve blog ortagim oldugu icin kendimi sansli goruyorum acikcasi.

Is hayatina dondugumden beri 24 saat yetmiyor bana sanki. Birde saglik sorunlari uzerine eklenince hicbir seye yetisemez oldum.
Gectigimiz gunlerde Zipzip hastalandi, hastane gunlerimiz oldu, dun taburcu olduk hastaneden.
Sukur simdi daha iyi.
Yeni yila girerken en cok saglik diledim, ailem, cevrem ve sevdiklerim icin. Sagligimiz yerinde olunca herseyin ustesinden geliyoruz cunku.

Bugun evdeydim ve Zipzip kek deyince babaannemizin tarifini yaptik Zipzipla birlikte.
Portakal sulu kek. Babaannemizin eski tarif defterinden.

Yapimi cok kolay, lezzeti ise harika.

Olcumuz:



  • 4 yumurta

  • 1 cay bardagi siviyag

  • 1 su bardagi portakal suyu

  • 10 yemek kasigi tozseker

  • 11 yemek kasigi un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 portakal kabugu rendesi

Nasil mi yaptik? (zipzipla hazirladik)



  • Once yumurtalar ile sekeri birlikte mikserde cirptik.

  • Un harici tum malzemeleri ilave ettik sonra.

  • En son un ve kabartma tozunu baska bir kasede karistirip eleyerek kek karisimina dahil ettik.

  • Pasta kalibimizi yagladik, firina koyduk.

  • Firinimizi 170 C ye ayarladik ve 40 dk da pisirdik.

  • Dilerseniz firindan cikinca yeniden portakal suyu dokebilirsiniz kekin uzerine.
Afiyet olsun.
Zeynep T.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Sevgililer Günü için dev hizmet! Her ilişkiye uygun birbirinden farklı hediye önerisi

Evet, yine o malum tarih yaklaştı. Belki uzun zamandır evlisiniz, “Artık Sevgililer Günü mü kaldı bize?” diyorsunuz. Belki uzatmalı sevgilis...