Tavuklu Bademli Salata
Yaz,kış tercih edebileceğiniz lezzetli,doyurucu, sağlıklı bir salata
Ayrıca yazın hafif beslenmek adına yapabileceğiniz değişik bir tarif
Diyet menüsü olarakta tercih edebilirsiniz.
Başlı başına bir öğün olabilecek
lezzetli bir salata
lezzetli bir salata
MALZEMELER
1/2 kg Kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
1 demet roka
1 adet Akdeniz (Kıvırcığı) yeşilliği
1 adet küçük aysberg
1 su bardağı badem içi
2 adet taze soğanın yeşil yerleri
Mısır konservesi
Sosu için
Zeytinyağı
Nar ekşisi
tuz
1 adet limon
(Tavukları Kızartmak için) Sıvıyağ
Yapılışı
- Yeşillikler ayiklanip sirkeli suda 15-20 dakika bekletilir.
- Bademler fırında veya teflon tavada yakmadan kavrulur.
- Tavuklar nişasta, soğan suyu, kekik, pulbiber ve tuz ile Marine edilir. 1 saat bekletilir.
- Daha sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır.
- Yeşillikler yıkanip iri olarak doğranir.
- Salatanın sosu bir kavanozda çalkalanır.
- Yeşillikler dökülüp karıştırılır.
- Hazırlanan salata servis yapacağınız kaba alınıp üzerine kızartilmiş Tavuklar ve Bademler eklenip servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder